مواجهه با نواجوان در موضوع فلسطین
در خصوص ماجرای فلسطین مواجهه ما با فرزند نوجوانمان باید چطور باشد؟
در دوره نوجوانی وقتش است که بچهها به شناخت برسند و واقعیتها را بفهمند و نگاه درستی به جهان و ماجرای حق و باطل پیدا کنند تا حب و بغض و دشمنی و دوستیشان آگاهانه باشد نه از روی تقلید. در این دوره میبینید کم کم سوالات فرزندتان شروع میشود
کودکی که در گذشته بیچون و چرا تابع والدین بود حالا برایش سوالات و ابهاماتی به وجود میآید و میخواهد واقعیتها را بفهمد و انتخاب کند.
*اجازه صحبت کردن و نظر دادن بدهیم
وظیفه والدین در دوران نوجوانی فرزندانشان مضاعف میشود. در این دوره علاوه بر وظایفی که در بخش قبل گفته شد باید با حوصله و صبوری با فرزندمان گفتگو کنیم. اجازه صحبت کردن و نظر دادن بدهیم. اگر سوالی پرسید که به مذاقمان خوش نیامد سریع واکنش نشان ندهیم. شاید فرزند شما شبههای داشته باشد و مثلا بگوید: چه فرقی است بین اسرائیل و مردم فلسطین، هر دو حمله میکنند و زن و بچه میکشند؟ این سوالات نشانه بدی نیست. این سوالات یعنی که او دارد فکر میکند و میخواهد حقایق را درست بفهمد.
*گفت وگو راه بیندازید
بهترین شیوه برخورد با این سوالات گفتگو راه انداختن است. اگر آماده جواب دادن نیستیم عجله نکنیم و با اشتیاق به او بگوییم: سوال خیلی خوبی است اگر اجازه بدهی کمی روی آن فکر میکنم و در ساعت فلان با هم در موردش صحبت میکنیم. بعد برویم خودمان مطالعه کنیم و از نظر جواب آماده باشیم و در ساعت مقرر به گفت و گو بنشینیم.
ماجرای فلسطین وتربیت فرزندانی مجاهد بهترین فرصت است برای مرور آداب گفت و گو با نوجوانان
*آداب گفت و گو با نوجوانان
بسیاری از والدین آداب گفت و گو با فرزند نوجوانشان را نمیدانند و اصلا بعضیها یک به دو نرسیده فضای گفت و گوشان تبدیل میشود به فضای مشاجره. ماجرای فلسطین وتربیت فرزندانی مجاهد بهترین فرصت است تا راهکارهایی در خصوص روشها و آداب گفت و گو با فرزندان نوجوان را ارائه دهید!
*گفت و گو یعنی هر دو طرف صحبت کنند.اول نظر نوجوان را بپرسید و اجازه بدهید آزادانه حرفش را بزند. بعد سعی کنید با سوالات هدفمندی که میپرسید قدم به قدم فکر او را به جواب صحیح راهنمایی کنید.
* در هیچ جای گفتگو عصبانی نشوید. از کوره در نروید و اصرار بر قانع کردن نداشته باشید.
* با توضیحات مختصری که میدهید و سوالات دقیقی که میپرسید زمینهای را فراهم کنید که بهتر فکر کند و جوانب قضیه را بسنجد تا به نتیجه درست برسد.
* باید به او فرصت فکر کردن داد، باید حرفها به گوشش برسد و اجازه بدهید در ذهنش خیس بخورد. اصرار بر این که او را قانع کنید یا سریع به نتیجه برسید کار را خراب میکند.
*گاهی هم میتوانید با هم تحقیق کنید و درباره موضوع با هم مطالعه کنید و مثل دو دوست به مباحثه بنشینید و بدون عجله به جواب درستی برای سوالات و ابهامات برسید.
*یادتان باشد اگر فرزندتان دائم سوال پرسید و شما مدام جواب دادید، یعنی او شد حملهکننده و شما شدید مدافع و به نتیجه نمیرسید. باید گفت و گو شکل بگیرد و فکرش درگیر شود و با کمک شما خودش به جواب برسد.
این را هم باید توجه کرد که این گفت وگو در صورتی به خوبی شکل میگیرد که از قبل رابطه خوبی با فرزندتان ساخته باشید و او را اهل تفکر و تحلیل بار آورده باشید.در غیر اینصورت با شما همراهی نخواهد کرد.
اگر این گفت و گوها توسط والدین و معلمان به درستی مدیریت شود و شناخت صحیح برای نوجوان به دست بیاید در مرحله بعد میتوان در عمل فعالیتهایی را برای دفاع از جبهه حق و مبارزه با جبهه کفر و استکبار به فراخور علاقه و توان نوجوانان با کمک خودشان طراحی کرد و بچهها را در آنها به کار گرفت. به این صورت نوجوان در فکر و در عمل واقعا به یک مجاهد و مبارزی تبدیل میشود که برای زمینهسازی ظهور و شکلگیری تمدن بزرگ اسلامی اثرگذار میشود.