سِرّ دار
سرّدار
ناشر: کتاب صبح نویسنده: تندرکیا (نوه شیخ شهید)
قطع: پالتویی ۱۴۰ صفحه
اعدام آیتالله شیخ فضلالله نوری، صفحهای سیاه در تاریخ مشروطه است. این اتفاق اگر چه به ظاهر پیروزی مشروطه خواهان غربزده بود اما دیری نپائید که طومار مشروطه را در هم پیچید.
آیا شیخفضل الله واقعاً با مشروطه مخالف بود؟ آیا او دربار قاجار را تأیید مینمود و از محمدعلی شاه، حقوق میگرفت؟ چرا شیخ شهید به سفارت روسیه یا هلند پناهنده نشد؟ استعمار پیر در جریان مشروطه چه نقشی را ایفا مینمود؟ آیا اعدام شیخ فضلالله میتوانست انتقام از حکم مرجعیت شیعه در تحریم تنباکو محسوب شود؟ مگر شیخ چه گفته بود که روز میلاد امام عدالت علی (علیهالسلام) او را به دار آویختند، رقص و پایکوبی نمودند، جنازه مطهرش را لگدمال کردند، لباسهایش را به یغما بردند و… مگر این مجتهد پیر چه کرده بود؟
داستان عمارت خورشید را میدانید؟…
درباره مشروطه و قیام شیخ فضلالله، کتابها و مقالات فراوانی نوشته شده است؛ اما سرّدار از ویژگی خاصی برخوردار است. نوه شیخ فضلالله کوشیده است مستنداتی از دیدهها و شنیدههای خود را گرد هم آورده و با ادبیاتی منحصر به فرد، به دفاع از این چهره مظلوم پرداخته و به پارهای از شبهات تاریخی عصر خود پاسخ گوید. این کتاب برگرفته از کتاب نهیب جنبش ادبی شاهین به قلم تندرکیا (شمسالدین) از انتشارات روزنامه سیاسی فرمان است که در دی ماه ۱۳۵۵ منتشر گردیده است. کتاب صبح با چاپ آن در دهه هشتاد گامی مثبت را در جهت تبیین حقایق ناگفته تاریخ پرفراز و نشیب ایران اسلامی برداشته است.
نوع نگاه نویسنده اثر و قلم خاص و البته دهه پنجاهی! او، کتاب را از بداعتی خاص، بهرهمند ساخته که میتواند مورد توجه مخاطبین جوان واقع گردد.
مطالعه این اثر، خواننده را به تعمق بیشتر در دیگر آثار مرتبط با تاریخ مشروطیت ترغیب مینماید. دانشآموزان عزیز میتوانند پرسشهایی را که در ابتدای این نوشتار، طرح گردیده مورد توجه و تحقیق بیشتر قرار دهند. بخشهایی از حوادث اعجابانگیز مشروطه که در این کتاب به آنها اشاره گردیده، قابلیت پردازش بیشتر و تبدیل به داستان و یا دیگر آثار هنری را دارا میباشد.
مظلومیتهای این شیخ شهید را حتماً برای دوستان خود تعریف کنید. در اردوهای زیارتی به شهر مقدس قم، زیارت مزارهای مطهر شیخ شهید فضلالله نوری و سیدمجتبی نواب صفوی را در اولویت برنامههای سفر قرار دهید.