طلایه داران فردا
سرکار خانم سلیمانپور، معاون فرهنگی تربیتی خواهران استان سیستان و بلوچستان
استان سیستان و بلوچستان همانند سایر استانها با ورود به جشنواره مدرسه انقلاب، از اولین دوره تا به کنون شاهد موفقیتها و تجربههای مطلوب و ارزندهای بودهاست که بدون شک تعاملات دوسویه مربیان و دانشآموزان با یکدیگر نقش مهمی را در این موفقیتها برعهده داشته است. استان ما همه سالِ برای ورود به این جشنواره دو مرحله را در نظر گرفتهاست. اولین مرحله پیشبینی است که منظور از آن آمادگی و زمینهسازی ذهنی قبل از اجرا است. در این مرحله برنامههایی همچون طلایهداران و فرشتههای قرارگاه عملیات شهری نمود پیدا میکند. مرحله دوم، آغاز رسمی کار و چگونگی روند اجرا در مدرسه است و در بردارنده اقدامات اساسی و مهمی است که به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- برگزاری جلسات رسمی با هدف توجیه شیوهنامه توسط مربیان
- ایجاد زنجیره و اتصال شبکه پشتیبان به شبکه دانشآموزی با هدف آموزش مرحله به مرحله و نظارت و هدایت کلی
- مکاتبات اداری لازم و دریافت مجوز از مسئولین ذیربط در اداره کل آموزش و پرورش استان جهت تسهیل در روند اجرای کار در مدارس
- جلسات هیئت مرکزی با حضور مدیر و معاون پرورشی با هدف ارائه موضوعات در قالبها جهت مشورت گرفتن و همراهی در برپایی نمایشگاه
- برگزاری جلسات متعدد هیئت مرکزی با نمایندگان سایر تشکلها در مدرسه جهت آگاهی، تقسیم کار و شرح وظایف
بعد از اتمام تصمیمگیریها و تقسیم وظایفی که در جلسات انجام میشود، شروع عملیات از اواخر دی ماه در مدرسه صورت میگیرد.
لازم به ذکر است با توجه به اهمیت نقش مربی و اینکه قبل از آغاز به کار اعضایش باید از محتواهای ارزشمند و کاربردی بهرهمند باشد، تا بتواند نقش هدایتگری خویش را به خوبی ایفا کند. در این راستا اتحادیه استان با کمک برخی از مربیان خود، دست به جمعآوری مطالبی از منابع امین از جمله کتب و سایتهای متعدد در قالب تصویر و محتوا زده است تا با قرار دادن آن در اختیار شبکه پشتیبان عملیات راهبردی خویش را طراحی و اجرا نماید.
این جشنواره جدای از موفقیتها و دستاوردهای مطلوبی که در برداشتهاست، همچون سایر برنامهها از آسیبها بینصیب نمانده است. یکی از آسیبهای جشنوارهای بودن نمایشگاههای مدرسه انقلاب، این است که در برخی موارد، به جای ایجاد همافزایی و استفاده تجارب انجمنها از یکدیگر، آنها را تبدیل به رقیب میکند. در واقع ممکن است اجرای این برنامه باعث برتری جویی مدارس بر یکدیگر شود. به نظر میرسد که در بخش داوری باید تفاوت بین استانهای برخوردار با کم برخوردار در ضریب دهی به امتیازات مدنظر قرار گیرد. هرچند که هدف از اجرای این برنامه فراتر از رقابتها و دادن امتیازات است اما توجه به شرایط استانها در اجرا، برای گرفتن بازخورد مهم است، لذا تغییر در شاخصهای ارزیابی اجتناب ناپذیر است.